Salam semua... Pagi ni mood nak wat apam naik secara mendadak, hehe. Actly dah lama nak wat tapi x cukup bahan. Resipi ni diambil dari dari blog sape pun dah x ingat le. Tapi kat situ ade tulis yang resipi ni sumber : Maklang Azie. Thankz coz sudi kongsi resipi yang sangat mudah n hasil yang sangat memuaskan hati. Dahle cantik, gebu, sedap... nyum2... So, sape2 yang belum penah wat apam tu, cuba la resipi ni, misti terasa nak buat dan buat lagi. Ok, jom tengok caner caranya :-
Bahan A
200gm gula dikisar halus
1 sudu besar ovellete
3 biji telur
Bahan B
300 g tepung naik sendiri
1 sudu kecil baking powder
Bahan C
200 ml ice cream soda
Cara Masak :-
1. Pukul A hingga kembang, pastu masukkan bahan B, pukul hingga kembang
2. Masukkan bahan C
3. Bahagikan pada 3, satu warna asal, satu warna hijau, satu warna merah ( x pun ikut ske je nak wane ape)
4. Kukus selama 10-15 minit ( api besar baru apam pecah)
** Kalau suke leh la tambah perisa kat dalam tu, inti kelapa ke, strawberi ke, blueberry ke.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan