“Cookery is not chemistry. It is an art. It requires instinct and taste rather than exact measurements.” - Marcel Boulestin
Isnin, 13 Jun 2011
SuP CenDAwAN TeLuR PuYuh
Bahan-Bahan
- 8 biji telur puyuh (rebus)
- 10 -12 keping cendawan kelabu
- 1/2 bawang besar ( hiris)
- 3 ulas bawang putih (hiris)
- sedikit halia (hiris)
- lobak ( dipotong bulat)
- kubis
- sedikit lada hitam ( ditumbuk)
- sedikit garam
Cara buat :-
1. Tumis bahan hiris hingga kekuningan
2. Masukkan air
3. Masukkan lobak, cendawan dan telur puyuh
4. Masukkan kobis yang telah dihiris
5. Masukkan garam dan lada hitam
* kalau nak lebih perasa boleh masukkan kiub ayam
Label:
TelUr
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan