Bahan-Bahan
- 4 keping roti
- 2 biji telur
- 1/2 cawan susu pekat
- 170ml susu cair
- 10gm serbuk agar-agar
- 1/2 cawan gula ( saya kurangkan sikit)
- 2 sudu besar marjerin / butter (cairkan)
- 3 1/2 cawan air
- 2 sudu besar serbuk koko @ coklat emulco
Cara-Cara
- Didihkan 3 cawan air dan serbuk agar-agar ke dalam periuk.
- Blend roti, telur, susu pekat, susu cair dan balanca aie (1/2 cawan). Kemudian masukkan dalam periuk agar-agar tadi.
- Masukkan butter / marjerin dan kacau hingga mendidih. Tutup api.
- Bahagi kepada dua bahagian. Satu bahagian biar warna asal dan satu bahagian lagi masukkan serbuk koko / coklat emulco. (Kalau guna serbuk koko, bancuh dulu dengan sesudu air panas.
- Ambil sesenduk warna asal dan tuang di tengah-tengah loyang. Kemudian ambil sesenduk warna coklat dan tuang atas warna asal tadi. Biar puding gerak sendiri dan hasilkan corak. Ulang langkah sampai siap.
- Dah siap boleh simpan dalam peti sejuk. Pastu boleh ngap! ; )
Tiada ulasan:
Catat Ulasan